Ohita ja siirry sisältöön

Muumitossujen tarina

Muumitossut.fi syntyi tarpeesta saada taas ihan parhaat tossut. Miten niin TAAS? No ensimmäiset on käytetty loppuun. Ne hankittiin ennen koronaepidemiaa. Ne siis ovat kestäneet jo vuosia.

No miksi Muumitossut ovat mielestämme parhaat? Niissä yhdistyy laatu ja tarina.

Tove Janssonin luoma Muumi-ideologia kuvastaa hyvin myös Muumitossujen ideologiaa.

Huoleton Muumiperhe asuu sinisessä pyöreässä talossaan Muumilaaksossa. Muumilaakso on idyllinen ja rauhaisa paikka, jossa Muumit asuvat harmoniassa toistensa ja luonnon kanssa. Muumilaaksoa ympäröi Yksinäiset vuoret ja ranta, jossa on uimahuone. Muumitalo on keskellä laaksoa ja sinne ovat vieraat läheltä ja kaukaa tervetulleita. Laakson läpi virtaa pieni joki, jonka yli käy pieni silta.

Muumipappa on poikamainen ja seikkailunhaluinen isä. Hän nauttii pohdiskelusta ja haluaa olla mukana, jos jotain jännittävää tapahtuu. Muumipappa on mielestään hyvin tietävä ja monen asian ekspertti. Hän jakaa mielellään hyviä neuvojaan, kuten ”Maailma on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.” (Muumipappa ja meri, 1965) 

Muumimamma ei ole kuin kuka tahansa äiti. Ilman Muumimammaa ei tulisi toimeen, vaikka muut eivät sitä ehkä haluaisikaan myöntää. Muumimamma on aina lempeä ja sydämellinen. Hän ei myöskään hermostu pienestä, vaan on rauhallinen. Muumimamma varmistaa, että Muumitalo on turvallinen ja lämmin paikka niin hänen perheelleen kuin vieraillekin.

Muumitossu-ideologiaan kuuluvat ystävyys, rakkaus, mukavuus, lämpimyys ja kestävyys. Muumitossu on mukava  kuin Muumimamma, viisaasti valmistettu kuin Muumipappa olisi ne suunnitellut ja luonnonläheinen kuin Muumien elämä Muumilaaksossa. Niinpä syntyi tuote, jonka haluaisi antaa myös parhaalle ystävälleen tai rakkaalleen. Uskomme, että Muumitossut saavuttavat suuren suosion Muumien ystävien keskuudessa.

 

Muumitossuja koristavat Muumitarinoiden hahmot

Ensin ajattelimme keskittyä aikuisiin Muumien ystäviin, joten hahmoiksemme valikoituivat Muumimamma, Muumipappa ja Pikku Myy. (Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet heti ensimmäisten joukossa, kun tuotevalikoimamme laajenee.)

Muumitossujen värimaailma on hillitty, kuten vuonna 1954 ensijulkaisunsa saaneissa Muumi-sarjakuvissa. Roosa rikkoo mustavalkoisuuden. Brodeeraukset on tehty tummiin tossuihin valkoisella ja vaaleampiin tossuihin mustalla langalla. 

  Muumipappa

  Muumipapan neuvoja on joskus uuvuttavaa kuunnella. Mutta hän tarkoittaa vain hyvää ja onhan hänellä paljon kokemusta erilaista seikkailuista.

  Muumimamma

  Aina lempeä ja sydämellinen Muumimamma vaalii rauhaa ja toivottaa kaikki tervetulleiksi.

  Muumimamma loihtii lämmintä tunnelmaa ympärilleen ja huolehtii perheestään ja ystävistään.

  Pikku Myy

  Kyllästyminen on kaukana, kun vietät aikaa Pikku Myyn seurassa! Aina kannattaa lähteä seikkailuun, ennemmin kuin vaikkapa siivota. Vauhdikas ja rämäpäinen Pikku Myy tarttuu toimeen heti, aikaa ei saa hukata tylsyydelle! Mäkeä voi laskea hopeatarjottimella.