Vastuullisuus

Muumitossujen valmistus

Muumitossut valmistetaan Virossa perinteikkäällä tossutehtaalla. Tehdas on perheyritys, jossa on valmistettu jalkineita jo vuodesta 1927 alkaen. Tuolloin perheen isoisä Peeter oli kaupungin paras suutari ja kengäntekijä. Ja tänäkin päivänä jatkuu isoisän unelmatyö tehtaassa, jossa valmistetaan jalkineita käsityönä. Ajaton design ja korkea laatu ovat osa käsityöläisperinnettä, jota halutaan vaalia asiakkaiden iloksi. Tossumme ovat paitsi mukavat ja kivan näköiset – myös vastuullisesti valmistetut. Tossutehdas tarjoaa työpaikkoja alueensa asukkaille ja vaalii pohjoisen alueen kenkäperinteitä ja -kulttuuria.

Muumitossujen materiaalit

Materiaaleina villahuopaisissa Muumitossuissa käytetään 100%  italialaista mulesing-vapaata villaa, joka on lämmin ja pehmeä materiaali. Luonnonmateriaalinen lampaanvilla on hengittävä, minkä ansiosta jalat pysyvät kuivina, eivätkä hikoile. Tossujen päällinen, vuori ja pohjallinen ovat aitoa villaa. 

Pet-huopaisten Muumitossujen huopa valmistetaan kierrätetyistä muovipulloista. Myös PET-huopa on miellyttävä materiaali jalkineisiin, pehmeä mutta kestävä. Säästä luontoa ja valitse kierrätysmateriaali.

Tossujen pohja on kumisekoitetta. Pohja on ohut, taipuisa ja tahraamaton.

Muumihahmojet on kuvioitu tossuihin brodeeraamalla. Kuvat siis ommellaan huopaan käsityönä brodeerauskoneella. Ommeltu kuva on kulutusta kestävä ja tyylikkään näköinen. 

 Tossutehdas-historiakuva

  • Tuotteemme ovat kestäviä ja laadukkaita.
  • Käytämme laadukkaita uusiutuvia luonnonmateriaaleja ja kierrätysraaka-aineita.
  • Tuotannossa pyrimme minimoimaan veden ja energian kulutuksen.
  • Käytämme puhdasta uusiutuva energiaa.
  • Vältämme hävikin syntymistä.
  • Koko tuotantoketjumme huolehtii henkilöstön työhyvinvoinnista.
  • Pyrimme luomaan taloudellista hyvinvointia ja vakautta toimimalla taloudellisesti vastuullisesti.